ممنون علی جان از پست زیبا و مفیدی که گذاشتی

نکته ای که فکر می کنم یادت رفته و به نظر من خیلی تا ثیر گذار هست تو سرور های اسپید , ساخت و ساز همزمان منابع و ساختمان ها برای نژاد رومن هست
** با توجه به اینکه بیشتر بازیکن ها ساخت وساز اکانتشون رو بدون صرف گلد انجام میدن ( البته نه همه ) , بنابراین مهمه که تو تایمی که می تونن صرف اکانتشون کنن چقدر می تونن دهکده هاشون رو ارتقاع بدن که این مزیتی برای نژاد رومن هست ... حالا این مزیت رو در کنار گفته ی خودت :
امتیاز فرهنگی برای ده جدید کمتر میشه مثلا امتیاز فرهنگی لازم برای ده دوم تو سرور نرمال 2000 هست و لی در سور 3x امتیاز لازم 500 هست
امتیاز فرهنگی هر جشن کوچیک در سرور نرمال 500 تاست و در سرور 3x برابر 250 تاست
زمان جشن تو سرور سرعت نصف سرور نرمال هست (همه اینها یعنی احداث ده ساده تر میشه و تعداد دهها میره بالا)
قرار بدی یه ضریبی به برتری نژاد رومن اضافه میشه

و یه نکته ی دیگه ( استنباط خودم ) :

1.
1)مصرف گندم لشکریان و ساختمون ها ثابت هست (3 برابر شدن منابع به خصوص گندم و کاهش زمان تربیت نیرو با توجه به برابر بودن مصرف گندم لشکریان در سرور اسپید و نرمال کمک میکنه تا لشکریان عظیم تری تربیت بشن ، به نظرتون این عظیم تر شدن لشکریان به نفع کدوم نژاد هست ؟)
2.
7)ظرفیت انباره :ظرفیت انباره ها هم ثابت هست یعنی هر انبار استاندارد ظرفیتش همون 80000 تاست (ظرفیت انبار هرچقدر بیشتر بشه تعداد تعدیل ها کمتر میشه ، نیاز به سر زدن به اکانت کمتر میشه ، میشه تعداد زیادتری نیرو تو دهکده نگهداشت .....)
این دو نکته ای که اشاره کردی قاعدتا باید به نفع نژادی باشه که همری با گندم خور کم و پوینت هجومی زیاد داشته باشه که باز هم مزیتی برای نژاد رومن هست
* تنها ترکیب هجومی که از ترکیب شمشیرزن و سزار رومن امتیاز هجومی بیشتری داره , ترکیب گرزی و شوالیه توتن هست که با توجه به گندم مصرفی و ظرفیت انبارها ( که همانند سرورهای نرمال 80 کی ظرفیت دارن ) تو سروری که فرض شده , ساختنش سخت هست و همینطور به صرفه نیست ( بازهم نه برای همه )